Laaja yhtymä ei toteudu Joensuun seudulla

Joensuun seudulle ei synny 13 seurakunnan yhteistä seurakuntayhtymää. Viimeisenä seurakuntana laajaan yhtymään liittymisestä päätti Liperin kirkkovaltuusto tiistaina 18.12.2018. Valtuusto päätti yksimielisesti, että seurakunta ei lähde mukaan Joensuun seudun seurakuntayhtymään.

Kontiolahden seurakunnan kirkkovaltuusto päätti myös jo aiemmin 4.12.2018 pidetyssä kokouksessaan, että seurakunta ei liity yhtymään. Päätös syntyi äänin 23-2

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti omalta osaltaan asiasta 3.12.2018. Kuuden seurakunnan yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että yhtymän laajeneminen hyväksytään, jos sekä Kontiolahden että Liperin seurakunnat ovat yhtymässä mukana.

Kontiolahden ja Liperin seurakuntien jättäydyttyä pois yhtymän laajenemisesta, ei laajan yhtymän muodostamiselle ole edellytyksiä. Kontiolahden ja Liperin seurakuntien lisäksi myös Kiteen seurakunta vastusti yhtymään liittymistä.

Outokummun kirkkovaltuusto ei enää käsitellyt asiaa valtuustossa, koska yhtymän laajenemisen koettiin rauenneen jo Kontiolahden kirkkovaltuuston päätöksen jälkeen. Outokummun kirkkoneuvosto oli yhtymään liittymisen kannalla. Heinäveden, Polvijärven ja Tohmajärven kirkkovaltuuston hyväksyivät yhtymään liittymisen.

Siun seurakunta -hanke jatkui uuden pääneuvottelijan voimin vuoden 2018 alussa. Mukana yhteistyön selvityshankkeessa olivat Joensuun ev.lut seurakuntayhtymän kuusi seurakuntaa sekä Heinäveden, Kiteen, Kontiolahden, Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Tohmajärven seurakunnat. Yhteistyön mahdollisuutta selvitettiin aiemmin 12 seurakunnan kesken vuosina 2016–2017.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑