Seurakuntayhtymän laajenemisneuvottelut etenevät

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän laajenemista koskeva neuvottelukierros alkaa olla loppusuoralla. Siun seurakunta –hankkeen pääneuvottelija Sami Lahtiluoma on kiertänyt kevään aikana lähes kaikki mukana olevat seurakunnat, jäljellä on vierailut kahdessa seurakunnassa.

Siun seurakunta –hankkeessa on kartoitettu myös mukana olevien 13 seurakunnan toimintoja. Parhaillaan käynnissä ovat talous-, kiinteistö- ja henkilöstökartoitukset. Hautaustoimen kysely on valmistunut. Kyselyn tuloksia esiteltiin Siun seurakunta –hankkeen ohjausryhmän kokouksessa 7.5.

Vuonna 2017 Siun seurakunta -hankkeen seurakunnissa oli 1429 hautausta (vuonna 2016: 1364). Hautausmaita seurakunnilla on yhteensä 45 (nurmihautausmaiden koko 66,7 hehtaaria, metsähautausmaita 28,7 hehtaaria).

Kyselyn mukaan seurakunnat arvioivat hautausmaiden riittävyyden hyväksi seuraavien 10 vuoden aikana. Tuhkauksien määrän arvioidaan kasvavan hiljalleen kaikissa seurakunnissa. Hankkeessa mukana olevissa seurakuntien hautaustoimen henkilöstö on yhteensä 24,5 henkilötyövuotta.

Talous-, kiinteistö- ja henkilöstökartoitukset pyritään saamaan valmiiksi ennen ohjausryhmän seuraavaa kokousta 15.6.2018.

Ohjausryhmä käsitteli kokouksessaan myös esitystä, jossa laajeneva yhtymä jaettaisiin neljään yhteistyöalueeseen. Yhteistyöalueiden tarkoitus on parantaa työntekijöiden liikkuvuutta. Ohjausryhmän mukaan mahdollisesta yhteistyöalueiden mallista tulee sopia seurakuntien kesken liitossopimuksen yhteydessä.

Ohjausryhmä keskusteli myös laajenevan yhtymän perussäännöstä ja liitossopimuksesta. Todettiin, että perussäännön on hyvä olla yksinkertainen ja yksityiskohdista sovitaan liitossopimuksessa. Sekä perussääntö että liitossopimukseen palataan seuraavassa kokouksessa.

Kommentointi on suljettu.

WordPress.com.

Ylös ↑