Seurakuntayhtymän laajeneminen ei vaadi kaikkien osallistumista

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän mahdollista laajentamisesta koskevat neuvottelut jatkuvat tiiviillä tahdilla. Selvitystyötä tehdään 13 seurakunnan kesken.

Pääneuvottelija Sami Lahtiluoma on vieraillut tähän mennessä seitsemässä seurakunnassa. Seurakuntavierailulla yhtymän laajenemisesta on tullut ajatuksia puolesta ja vastaan.

Torstaina 5.4. kokoontui niin sanotun Siun seurakunta -hankkeen ohjausryhmä. Kokouksessa käytiin  keskustelua muun muassa siitä, että vaatiiko yhteistyöhankkeen toteutuminen kaikkien mukana olevien 13 seurakunnan mukaan lähtemisen.

Ohjausryhmä linjasi, että yhtymän laajentuminen voi toteutua, vaikka kaikki seurakunnat eivät lähtisi mukaan. Hanke voi kuitenkin kaatua, jos Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto ei hyväksy sopimusta.

Ohjausryhmä kävi läpi myös Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän nykyistä perussääntöä. Perussäännön todettiin olevan hyvä pohja mahdollisesti laajenevalle yhtymälle. Perussääntö vaatii kuitenkin muutoksia ja tarkennuksia, jos seurakuntayhtymän laajeneminen toteutuu.

Perussäännössä määritellään myös seurakuntayhtymän nimi. Ohjausryhmä keskusteli mahdollisen 13 seurakunnan yhtymästä neljän ehdotuksen perusteella. Ohjausryhmä päätti esittää Joensuun seudun seurakuntayhtymä -nimeä.

Siun seurakunta -hankkeen ohjausryhmän lisäksi selvitystyötä käsitellään kahdessa työryhmässä: seurakunnallisen toiminnan työryhmä ja tukipalveluiden työryhmä.

Seurakunnallisen toiminnan työryhmän tehtävänä on selvittää, millaista seurakunnallinen toiminta voisi olla ja miten se järjestettäisiin mahdollisesti laajentuvassa yhtymässä. Neuvotteluja on käyty muun muassa siitä, olisivatko seurakunnallisen toiminnan työntekijät jatkossa seurakuntayhtymän vai seurakunnan työntekijöitä.

Siun seurakunta -hankkeen pääneuvottelija Sami Lahtiluoman mukaan pienemmissä seurakunnissa on kannatettu mallia, että seurakuntien työntekijät olisivat yhteisiä. Näin sama henkilö voisi toimia esimerkiksi kahden seurakunnan alueella, jos välimatka on kohtuullinen.

Kommentointi on suljettu.

WordPress.com.

Ylös ↑