Siun seurakunnan uusi neuvottelukierros on polkaistu käyntiin

Siun seurakunta -hankkeen pääneuvottelija Sami Lahtiluoma on käynnistänyt 13 seurakunnan neuvottelut yhteisestä seurakuntayhtymästä. Lahtiluoma on tutustunut alkuvuoden aikana aiempiin yhteistyöselvityksiin ja tavannut seurakuntien kirkkoherroja.

Tiistaina 13.2.2018 pidettiin Siun seurakunta -hankkeen ohjausryhmän kokous. Ohjausryhmään kuuluvat edustajat kaikista 13 mukana olevasta seurakunnasta sekä Joensuun ev.lut seurakuntayhtymästä.

Lähtökohtana neuvottelulle on muun muassa seurakuntien tiukka talous ja jäsenmäärän väheneminen lähes kaikissa neuvotteluissa mukana olevissa seurakunnassa. Neuvottelukierroksen yksi oleellisimmista kysymyksistä onkin, että sopeutetaanko taloutta ja toimintaa yksin vai yhdessä. Neuvottelujen tarkoituksena on antaa mahdollisimman todellinen kuva seurakuntien nykytilasta ja siitä, miten yhtymä tilannetta muuttaisi.

Ohjausryhmä päätti kokouksessaan, että loppuraportin on määrä valmistua elokuun lopussa. Tämän jälkeen raportti lähtee seurakuntien päättäjien käsittelyyn. Mahdollinen Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän laajentuminen voisi tapahtua aikaisintaan vuonna 2020.

Neuvottelujen tueksi on perustettu myös kaksi valmistelevaa työryhmää. Toinen ryhmä valmistelee seurakunnallisen toiminnan asioita ja toinen yhtymän tukipalveluita eli talous- ja hallintopalveluita, kiinteistöpalveluita sekä hauta- ja puistopalveluita.

Valmistelevat työryhmät kokoontuivat ensimmäistä kertaa viime viikolla. Työryhmien toimesta muun muassa lähetetään seurakuntiin kevään aikana kysely hautausmaista, kiinteistöistä ja henkilöstöstä.

Siun seurakunta -hankkeen neuvotteluissa on mukana kaikki kuusi Joensuun seurakuntayhtymän nykyistä seurakuntaa sekä Heinäveden, Kiteen, Kontiolahden, Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Tohmajärven seurakunnat. Seurakunnissa on yhteensä noin 98 000 jäsentä.

(Kuva: Ristikulkue Vaara-Karjalan piispantarkastusmessussa 2016, Tiina Partanen)

Kommentointi on suljettu.

WordPress.com.

Ylös ↑